Mrsala18, dobrze, że zwracasz się do kogoś o pomoc, bo z pewnością jej potrzebujesz. Dla mnie to wygląda na klasyczny przypadek bulimii. Już nawet nie chodzi o ten cukier czy tłuszcz, który jest dla Ciebie niezdrowy, ale na to jak obsesyjne myśli o jedzeniu wpływają na Twoją codzienność i samopoczucie.
Myślę, że na vitalii Ci niestety nie pomożemy, potrzebujesz fachowej, profesjonalnej pomocy. Psycholog byłby pomocny, ale też psychiatra. Wypisze Ci leki antydepresyjne, które hamują apetyt, tak, że nie będzie Ci się chciało już tak bardzo objadać, no i poprawią Twoje samopoczucie. Wiem, co mówię, bo sama je zażywałam i mi pomogły.
Także nie czekaj, tylko zgłość to komuś bliskiego i razem wybierzcie się do lekarza, tak może być Ci łatwiej. Szkoda Twojego każdego cennego dnia, trzymam kciuki!
jesteś przemęczona i senna może właśnie dlatego, że źle się odżywiasz i masz zerową aktywność fizyczną? ja tak miałam i jak tylko zaczęłam się zdrowo odżywiać ( dużo warzyw, chudy nabiał, owoce, chude mięso itp) i ruszać na basenie i fitnessie to energia aż mnie rozpiera. kiedys potrafiłam pół dnia przespać bo właśnie uważałam, że jestem zmęczona, teraz sobie tego nie wyobrażam.
co do napadów, zjadasz śniadanie i drugie śniadanie? z czego się składają?
Czy ja wiem czy to ma zwiazek z anemią. Kiedy ja ją miałam, bynajmniej nie myślałam o jedzeniu, a wręcz przeciwnie.
Polecam kogoś, kto sie na tym zna, i komu bedziesz mogła w pełni zaufać.